cisco

Akrediteli

Online Eğitim

19 Haziran - 14 Temmuz

30 Saat

Müfredatı buradan indirebilirsiniz

indir

SOC L1 Eğitimi

SOC L1 Eğitimi , Güvenlik Operasyonları Merkezi (Security Operations Center) bünyesinde siber olaylara müdahale edilmesini amaçlar. Ağların güvenliğinin sağlanması ve kanıtların bulunup toplanılması gibi durumlarla bu eğitim sayesinde ilgilenilebilir. Siz de Bilişim Academy bünyesinde verilen SOC L1 Eğitimi ile bu alanda uzman olmaya ne dersiniz? Gerekli analizlerin yapılması ve siber güvenliğin korunabilmesi adına alacağınız eğitimler ile SOC alanında çalışmalar yapabilirsiniz.

ccna sayfası tanıtım resmi

SOC L1 Eğitimi Nedir?

SOC L1 de Siber Güvenlik Eğitimi kapsamına giren spesifik bir alandır. Bilişim Academy olarak bizler, SOC L1 Eğitimi fırsatlarını ilgililere sunabiliyoruz. Eğitim kapsamında aşağıda vermiş olduğumuz amaçlar gözetilerek bir müfredat oluşturmuş bulunuyoruz:
  • Ağdaki güvenlik açıklarını izleme: Güvenlik açığı, bir saldırganın izin düzeylerinin ötesinde bir şeyler gerçekleştirmek için yararlanabileceği bir zafiyettir. Sunucu veya bilgisayar gibi ağdaki herhangi bir aygıtın yazılımında (işletim sistemi ve programlar) bir güvenlik açığı keşfedilebilir. Örneğin, SOC, yayınlanmış belirli bir güvenlik açığına karşı yama uygulanması gereken bir dizi MS Windows bilgisayarı keşfedebilir.
  • Yetkisiz etkinliği tespit etme: Bir saldırganın çalışanlardan birinin kullanıcı adını ve parolasını keşfedip bunu şirket sisteminde oturum açmak için kullandığı durumu düşünün. Herhangi bir zarara yol açmadan önce, bu tür yetkisiz faaliyetleri hızlı bir şekilde tespit etmek çok önemlidir. Coğrafi konum gibi bir çok ipucu bunu tespit etmemize yardımcı olabilir.
  • Politika ihlallerini keşfetme: Bir güvenlik politikası, bir şirketin güvenlik tehditlerine karşı korunmasına ve uyumluluğun sağlanmasına yardımcı olmak için oluşturulmuş bir dizi kural ve prosedürdür. Neyin ihlal olarak kabul edileceği şirketten şirkete değişir; Korsan medya dosyalarının indirilmesi ve gizli şirket dosyalarının güvenli olmayan bir şekilde gönderilmesi örnek olarak gösterilebilir.
  • İzinsiz girişleri tespit etme: İzinsiz girişler, sistem ve ağ izinsiz girişlerini ifade eder. Bir örnek senaryo, web uygulamamızı başarıyla kullanan bir saldırgan olabilir. Başka bir örnek senaryo, kötü amaçlı bir siteyi ziyaret eden ve bilgisayarına virüs bulaştıran bir kullanıcı olabilir.

SOC L1 Eğitimi Ne İşe Yarar?

Eğitime dahil olmuş olan kişiler SOC analist olarak bir yetkinliğe ulaşabilmektedir. Akademimizde vermekte olduğumuz eğitimler sayesinde kişiye bir takım uzmanlık rolleri atanır. SOC L1 sertifikasına sahip olan kişiler, siber saldırılara ve veri sızıntılarına karşı önleyici adımlar geliştirme yeterliliğine de sahiptir.

SOC L1 alanında uzmanlaşmış olan kişilerin edindiği roller şu şekildedir:

  • Güncel güvenlik tehditlerinin tespit ve takip edilmesi ile siber ortamdaki güvenli ortamın korunması görevini üstlenebilirsiniz.
  • Güncel saldırıları analiz ederek olası saldırıların önüne geçilmesini sağlayabilirsiniz.
  • Şüpheli görünen olaylara sıcağı sıcağına müdahale ederek güvenli ortamı koruyabilirsiniz.
  • Olası saldırı ihtimallerine karşı yeni korunma alanları geliştirebilir ve saldırı tehditlerini önceden tespit edebilirsiniz.

Her gün ve hatta her saat başı siber saldırılara maruz kalmamız söz konusu olabilmektedir. Dolayısıyla sanal dünyadaki alanımızı korumak adına adeta koruyucu muhafızlara ihtiyacımız vardır. Bu kişilerin de SOC eğitimlerini tam anlamıyla tamamlamış olması önemlidir. İşte, Bilişim Academy olarak sizlere sunduğumuz eğitimin amacı ve işe yararlılığı da tam olarak bu şekilde anlatılır.

SOC Eğitimi Kazanımları Nelerdir?

Eğitim kapsamında işlediğimiz konular sayesinde ağları savunabilen ve tehditleri önleyen uzmanlar yetiştiriyoruz. Olası bir siber olaya engel olma ya da anında müdahale etme yetisini sizlere yönelik hazırladığımız müfredatla sağlamış oluyoruz. Akademimizin uzman eğitimleri aracılığı ile aldığınız SOC L1 kursu kazanımları şu şekildedir:

Kimlik avı saldırılarını (phising) analiz etme ve bunlara yanıt verme,

Dijital kanıtları toplamak ve analiz etmek için adli bilişim araştırmaları yapmak,

Kötü amaçlı aktiviteleri araştırmak için bir SIEM platformu (Splunk, Qradar) kullanma,

Malware dahil olmak üzere günlük log ve network trafiği analizi gerçekleştirme,

Tehdit aktörü araştırması yapmak,

Bilişim Academy SOC L1 Eğitimi Ne Kadar Sürer?

SOC eğitim programı, sekiz farklı bölümden oluşmaktadır. Toplamda 40 saatlik bir eğitim programı sizin gibi SOC analisti adaylarını beklemektedir.

Eğitimler hakkında bilmeniz gereken bir diğer önemli detay da programın tamamen online olarak aktarıldığıdır. Yani evinizde ya da ofisinizdeyken de eğitimlere dahil olabilmeniz mümkündür. Online eğitimler sonrasında büyük oranda katılım sağlamış olan kişilere sertifika takdim edilir.

Eğitim müfredatımız, hem teorik hem de pratik bazı uygulamaları kapsayacak şekildedir. Söz konusu siber alanda güvenlik uygulamaları olduğunda bu alanda yetkinlik kazanmanız adına uygulamalar da sunabiliyoruz.

SOC L1 Eğitimleri Kimler İçin Uygundur?

Dijital evrende daha güvenli hareket edebilmemiz için SOC eğitimlerinin önemini vurgulamak gerekiyor. Güvenlik alanında uzman unvanına sahip olan kişiler sayesinde verilerimiz ve çevrimiçi dünyadaki tüm eylemlerimiz korunabilmektedir. Dolayısıyla bu konularda bilgi sahibi olan ve öğrenmeye hevesli kimseler akademimize başvurabilir.

Hem internet evreninde huzur sağlamak hem de kariyer planlarınızı bu yönde yapmak için eğitim programımıza kayıt olabilirsiniz. Geleceğin de en önemli yetilerin olacak olan SOC alanındaki uzmanlıklar size bazı iş olanaklarının da kapısını açabilir.

Bilişim Academy bünyesinde verdiğimiz SOC L1 Eğitimi için şu unvanlara ve özelliklere sahip olan kişiler başvuruda bulunabilir:

Siber güvenlik sektöründe yer almak isteyen öğrenci veya IT Personelleri,

Kariyerini siber güvenlik alanında ilerletmeyi düşünenler,

Siber güvenlik alanında kariyer yapmak isteyenler,

Siber Güvenlik Analistleri (SOC Analyst),

Olay Yanıtlayıcılar (Incident Responder)

Tehdit İstihbaratı Analistleri (Threat Intelligence Analyst)

Adli Bilişim Uzmanları (Forensics Analyst)

SOC L1 Eğitimi İçeriği

Bölüm 1

6 Saat

Windows and Linux Basics

  1. Windows Fundamentals
  2. Linux Fundamentals

Bölüm 2

1 Saat

SOC Fundamentals

  1. Introduction to Cyber Defense Security
  2. Areas of Defensive Security
  3. Elements of Security Operations

Bölüm 3

3 Saat

Cyber Defense Frameworks

  1. Pyramid of Pain
  2. Cyber Kill Chain
  3. MITRE Framework

Bölüm 4

6 Saat

Cyber Threat Intelligence

  1. Intro to Cyber Threat Intel
  2. Threat Intelligence Tools
  3. OSINT
  4. Yara
  5. MISP

Bölüm 5

3 Saat

Phising Analysis

  1. Phising Analysis Fundamentals
  2. Phising Email in Action
  3. Phising Analysis Tools

Bölüm 6

6 Saat

Network Security and Traffic Analysis

  1. Traffic Analysis Essentials
  2. Wireshark Basics
  3. IDS/IPS Concepts

Bölüm 7

6 Saat

Endpoint Security Monitoring

  1. Intro to Endpoint Security
  2. Core Windows Processes
  3. SysInternals
  4. Windows Event Log
  5. CrowdStrike EDR

Bölüm 8

9 Saat

Security Information Event Management

  1. Introduction to SIEM
  2. Splunk Basics
  3. Splunk Scenario ( Investigation Fundamentals Logs)

Detaylı Müfredatı buradan indirebilirsiniz!

indir

Tamamlama Sertifikası

BİLİŞİM ACADEMY® SOC L1 Eğitim Programını başarıyla tamamladığınızda uluslararası geçerli ICC W onaylı ve E-devlet üzerinden sorgulanabilen bir sertifikanız olur.

cisco

Yetkili Eğitim Merkezi

icc w

Uluslararası Geçerli

e-devlet onaylı

E-devletten Sorgulanabilir

cisco
icc w
e-devlet onaylı
Bilişim Akademy Sertifikası

Eğitimi dönemini kaçırmadan yerinizi alın!

ccna kart görseli
SOC L1 Eğitimi

Online Eğitim

19 Haziran - 14 Temmuz

30 Saat

Kayıt İçin İletişime Geç

Sık Sorulan Sorular

Güvenlik Operasyon Merkezi olan SOC, bir kuruluşun siber güvenliğini devamlı olarak izleyen yere verilen isimdir. Ayrıca bu merkezde güvenlik alanındaki olası tehditlerin önüne geçilmesi de amaçlanır. Buna ek olarak SOC, güvenlik adına yapılması gereken tüm analizleri de yapabilme yetisine sahiptir.

SOC bünyesinde izleme yapan ve tehdit önleyici beceriye sahip olan kişiler bu alanda uzmanlık eğitimi almış kişilerdir. SOC L1 Analist de kurumdaki güvenlik savunma hattında görev alan yetkili kişilere verilen bir unvandır. Analistlerin başlıca görevleri saldırı tehditlerine karşı hazırlıklı olmak, saldırı yapanı belirlemek ve savunma yapmaktır.

SOC eğitimleri sayesinde siber saldırıların detayları ve saldırının nereden geldiğine dair çıkarımlar öğretilir. Buna ek olarak siber saldırı karşısında nasıl durulması gerektiği ve savunmanın hangi yöntemlerle yapılacağı da aktarılır. Yani kısacası, siber güvenliği sağlamak adına bilinmesi gereken pek çok detay bu eğitim programı içerisinde yer almaktadır.

Alert Analyst olarak adlandırılan Tier 1, siber saldırı kapsamında yapılan tüm uyarıları değerlendirmekle görevli kişilerdir. Bu kişiler, saldırı uyarılarını dikkate alarak doğruluk payını kontrol etmekle görevlidir. Eğer saldırı gerçek ise bu durumda Tier 1, Tier 2 ekibi ile iletişime geçerek saldırı hakkında uyarılarda bulunabilir.

“Security Operations Center” Türkçe’de de kullanılan SOC kavramının açılımıdır. Bir kurumun güvenlik operasyonlarının tespit edilip izlenmesi durumunda bu kavramı kullanmak gerekir. İzleme ve tespit işlemlerinde de bu merkezin kullanılması söz konusudur.