KVKK Eğitim

.

Ülkemizde kişisel veriler alanında en önemli adım; 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) ile atılmıştır. Kanun 7 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Kanuna uygun olarak veri güvenliğinin sağlanması açısından, idari ve teknik tedbirlerin bir bütün olarak düşünülmesi gerekmektedir. Dersimizde bu bakış açısı ile planlanmıştır. Bu eğitim sonunda katılımcılar; hem kişisel verisi işlenen gerçek kişilerin hem de veri işleyen konumundaki veri sorumlularının hakları, yükümlülükleri ile uyulacak usul ve esaslar hakkında bilgi sahibi olacaklardır

Süreç ve Kazanımlar:

Bu eğitim kapsamında:

  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamındaki kavramlara, tanımlara ve düzenlemelere hâkim olacaksınız.
  • Kişisel Verileri işlenen bireyler olarak haklarınız hakkında bilgi sahibi olacaksınız.
  • Veri Sorumlusu konumundaki tüzel ve gerçek kişilerin yükümlülükleri hakkında bilgi sahibi olacaksınız.
  • KVKK dışındaki kişisel verilerle ilgili mevzuatlar hakkında bilgi sahibi olacaksınız.

 Kim Almalı

  • Kişisel verisi işlenen ve bu kapsamda haklarını öğrenmek isteyenler
  • Kişisel verileri işleyen ve bu kapsamda yükümlülüklerini öğrenmek isteyen veri sorumlusu gerçek ve tüzel kişiler (şirketler, kurumlar, organizasyonlar vb.)
  • Kişisel veri işleyen bir veri sorumlusunun çalışanı olarak eğitim alması gerekenler

Eğitim Müfredatı

1
KVKK’ya Giriş
2
Tarihçe ve Mevzuat
3
KVKK Kapsamında Genel Bilgiler
4
Kişisel Veri – Özel Nitelikli Kişisel Veri Ayrımı
5
Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Aktarılması
6
Veri Sorumlusunun İdari Yükümlülükleri
7
Veri Sorumlusunun Teknik Yükümlülükleri
8
Kişisel Verileri Koruma Kurulu ve Yaptırımlar
9
Sıkça Sorulan Sorular

İlk yorumu yazan olun.

Lütfen giriş yapıp yorum ekleyin
Mesaj yolla
Merhaba, yardımcı olabileceğimiz bir konu var mı?